Podul Jiul, aprobarea exproprierii coridorului

106
Pe ultima sută de metri, fostul primar Nicolae Robu a semnat exproprierea coridorului pentru construirea Podului Jiul. Este nevoie de trecerea în domeniul Primăriei Timișoara a 2.000 de metri pătrați pentru a se ridica podul peste Bega, în prelungirea străzii Jiul.
Ideea de a construi acest pod a venit în urmă cu mai bine de 6 ani. Însă planurile administrației s-au blocat de mai multe proprietăți private de pe malul Begăi, de pe Splaiul Tudor Vladimirescu. Pentru ridicarea structurii trebuie să dispară un bazin de înot, o platformă betonată destinată plajei, un teren de sport cu tribune și mai multe curți.
Vă amintim că la începutul lunii iunie, construirea Podului Jiul s-a scumpit brusc. Autoritățile locale au ajuns la concluzia că proiectul va costa mai mult cu 1,6 milioane de lei. Studiul de fezabilitate pentru proiectul ”Construire Pod peste Bega –str. Jiul”, a fost aprobat, initial, la valoarea de 22,7 milioane de lei. Acum, investiția se ridică la 24,3 milioane de lei. Scumpirea vine după ce Guvernul a aprobat noile salarii minime din domeniul construcțiilor, dar și din exproprierile necesare pentru realizarea investiției.
”Un punct prioritar în programul de modernizare al municipiului îl constituie asigurarea legăturii în zona de nord a orașului, respectiv între strazile Jiul și Splaiul Tudor Vladimirescu peste râul Bega. Având în vedere modernizarea pasajului CF strada Jiul – Calea Circumvalațiunii, este necesară dezvoltarea tramei stradale a municipiului prin asigurarea conectivității între malul sudic și nordic al Canalului Bega. În zona respectivă acest lucru se poate face prin realizarea unui pod ce va asigura continuitatea străzii Jiul până la Splaiul Tudor Vladimirescu, supratraversând râul Bega la circa 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la circa 320 de metri amonte de Podul Traian, creând astfel o rută alternativă și diminuând traficul rutier din centrul orașului”, aflăm din motivarea investiției.
Dacă proiectul va fi implementat de noua administrație a Timișoarei și lucrările vor demara, ele vor dura 18 luni. Asta dacă proiectul nu va fi modificat.

LĂSAȚI UN MESAJ