19.8 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

Podul cel nou care ar putea schimba în bine circulația în Timișoara! Când vor începe, efectiv, lucrările la această investiție de 50 de milioane de euro

AdministrațiePodul cel nou care ar putea schimba în bine circulația în Timișoara!...

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură din Timişoara este realizarea pasajul Solventul, alături de podul peste Bega, care va putea face posibilă circulaţia între cartierele Ronaţ şi Iosefin.

Podul Solventul din Timișoara face un pas uriaș înainte. Documentația a trecut de ultimul for tehnic înainte să intre în Consiliul Local Timișoara. Următorii pași sunt obținerea avizului de mediu și a autorizației de construire, a anunțat marți, 27 iunie 2023, viceprimarul Ruben Lațcău.

 

„Am făcut eforturi semnificative ca să obținem cât mai repede avizul de mediu pentru acest proiect, având în vedere problemele de contaminare a terenului. În urma consultărilor cu ADR și Agenția de mediu, am decis ca proiectul să fie autorizat și executat în două loturi diferite. Scopul este să pornim lucrările cât mai curând. Primul lot include noul pod și legătura până la Bulevardul Dâmbovița. Al doilea lot va lega Splaiul Titulescu de Strada Gării și va trece peste platforma industrială Solventul. Separarea face posibilă obținerea avizului de mediu pentru pod mai repede, pentru că nu se suprapune cu situl contaminat. Celălalt lot va fi dat în lucru după decontaminare, avizare și autorizare”, a explicat Ruben Lațcău.

Lucrările vor costa aproximativ 220 de milioane de lei. Este vorba de cel mai mare proiect al primăriei de la Revoluție încoace, dar și de primul pod nou în Timișoara în ultimii 30 de ani. Acesta nu va duce doar mașini, pietoni și bicicliști peste Bega, ci va uni de asemenea linia de tramvai de la Nord de Bega cu cea din Sud. Investiția completează Inelul 4 Vest.

„Este cheia pentru a rezolva traficul din interiorul Timișoarei și e principala prioritate din următorul ciclu financiar european. Doar printr-o nouă rută de tranzit Nord-Sud putem degreva bulevardele existente, inclusiv Calea Șagului. Lucrăm la proiecte mari de infrastructură care sunt complementare cu proiectele de regenerare urbană prin care vrem să sporim calitatea vieții în cartiere. Podul de la Solventul și Pasajul de la Solventul sunt proiecte care deschid calea pentru transformarea Căii Șagului într-o magistrală verde pentru transportul public și pentru Regenerarea Urbană Mocioni”, a mai spus Ruben Lațcău.

Proiectul „Solventul” prevede trecerea pe sub nouă linii de cale ferată, în subteran, a prelungirii Căii Bogdăneştilor, împreună cu liniile de tramvai, până la intersecţia cu strada Gării, iar apoi construcţia unui pod nou peste Bega. Lucrările de la pasaj se află în curs de desfășurare, iar acum se face și proiectul pentru podul peste Bega, alături de studiul de fezabilitate.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :