Pod peste Dunăre și chipul sculptat al lui Decebal, iluminate de Centenar

725

Podul Mraconia, de pe Clisura Dunării va fi iluminat în culorile tricolorului, de la apusul soarelui, în fiecare zi. Luminile se aprind în seara de 1 Decembrie.

Proiectul a fost gândit de CNAIR S.A., prin DRDP Timișoara și Consiliul județean Mehedinți ca un tribut pentru Centenar. Chipul regelui dac Decebal, sculptat în stânca munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării, a fost iluminat în tricolor doar pentru o noapte, dar în viitor așa îl vor putea admira turiștii care ajung în zonă noaptea.

„În următoarea etapă, care va fi implementată începând din primăvara anului viitor, basorelieful care reprezintă chipul regelui Decebal, amplasant pe versantul munților care străjuiesc zona Cazanele Dunării, va fi la rândul său iluminat permanent pe timpul nopții. Podul Mraconia situat în județul Mehedinți, la km 20 al DN 57 și chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal reprezintă o importantă atracție turistică în zona Cazanelor Dunării. Prin debutul proiectului, în preambulul festivităților dedicate Zilei Naționale din acest an, CNAIR S.A dorește să contribuie la întărirea mesajului de unitate transmis cu ocazia Centenarului Marii Uniri”, a transmis CNAIR.

Jocul de lumini care va putea fi observat pe timpul nopții și de pe malul sârbesc al Dunării, dorește să arate inclusiv în exteriorul granițelor țării că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 are în continuare o puternică semnificație pentru cetățenii României, dar și că dorința de unitate reprezintă un important ideal încă din timpuri străvechi.

LĂSAȚI UN MESAJ