Poarta prăbușită de pe Calea Lugojului, modernizată ilegal. Sentință definitivă

318

Primăria Timișoara trebuie să plătească amenda dată de Inspectoratul de Stat în Construcții după prăbușirea porții de pe Calea Lugojului. Curtea de Apel Timișoara decis că inspectorii în construcții au avut dreptate, și anume că modernizarea porții s-a făcut ilegal, fără avizele necesare.

Sentința definitivă vine la un an și jumătate de când s-a produs tragedia din 17 septembrie 2017, când structura de la intrare în oraș s-a prăbușit din cauza furtunii și a căzut peste o mașină, ucigând șoferul, un tânăr student de doar 24 de ani.

Imediat au fost demarate mai multe anchete. Inspectorii în construcții au susținut că ”estetizarea” porții care a fost efectuată în 2015 nu a avut la bază o expertiză tehnică și nici autorizațiile necesare. Așa că a amendat Primăria cu 40.000 de lei.

Poarta de pe Calea Lugojului a fost refăcută în anul 2015 cu 50.000 de euro. Aceeași soluție de ”cosmetizare” a fost aplicată, și pe aceeași bani, și porții de la intrare de pe Calea Aradului. Și această structură a fost readusă la starea inițială după ce inspectorii de stat în construcții au dezvăluit faptul că lucrarea nu este în regulă și că acele plăci de fibrociment atașate pe structura metalică se pot prăbuși oricând.

Timișoara, capitala culturală fără porți de intrare în oraș

Noi detalii în cazul studentului de la Medicină din Timișoara, care a murit strivit de poarta de intrare în oraș

LĂSAȚI UN MESAJ