PNL tratează cetățenii județului Timiș ca pe niște cetățeni de mâna a doua în opinia USR

46

Neînțelegerile dintre principalele partide ce conduc treburile locale în zona noastră ies la iveală tot mai des. De la diferențe de opinie ori ideologie (normale până la o limită) s-a mai făcut un pas, acum se adu acuzații pe față. De data asta bugetul produce nemulțumiri în echipa USR.
Iată mai jos, ce au de reproșat liberalilor.

„USR Timiș atrage atenția publicului larg asupra unei practici discriminatorii grave care se desfășoară sub ochii noștri.
Într-un județ unde fiecare cetățean contribuie la bugetul Consiliului Județean Timiș, este de neconceput ca drepturile și beneficiile să fie împărțite de Alin Nica din pix. Actuala administrație PNL a demonstrat o tendință clară de favorizare a primăriilor conduse de primarii din partidul lor, ignorând nevoile celorlalte comunități.
Recenta împărțire a fondurilor din bugetul CJ Timiș pentru 2024 a fost o ilustrare evidentă a acestei discriminări. Datele arată că primăriile conduse de primari PNL au primit, în medie, sume duble comparativ cu primăriile conduse de primari din alte partide politice.
Grupul USR din CJ Timiș, prin vocea liderului său, Vlad Șendroiu, a răspuns prin depunerea unui amendament care vizează distribuirea fondurilor într-un mod imparțial și nediscriminatoriu. Propunerea noastră urmărește să asigure că toate comunitățile din județul Timiș beneficiază de un tratament echitabil, indiferent de culoarea politică a administrației locale.


„Prin votul de astăzi, PNL Timiș a devenit a devenit mai pesedist decât însuși PSD Timiș. PNL și Alin Nica au fost puși în fața unei decizii clare: continuă vechiul mod de a face politică cu alocări din pixul Președintelui Consiliului Județean pe criterii politice sau fac un pas spre reformă și susțin o alocare imparțială și echilibrată. Faptul că aceștia au ales să continue această mascaradă prin care garantează sprijinul primarilor și cumpără susținere altora este o dezamăgire pentru timișeni.”
a declarat Vlad Șendroiu, liderul consilierilor USR din CJ Timiș.

An de an, asistăm la aceeași dezbatere, unde puterea județeană distribuie arbitrar fondurile către municipiile și comunele din Timiș, perpetuând un ciclu de favoritism și excludere.
USR Timiș se angajează să schimbe nu doar jucătorii, ci și regulile jocului politic în județul nostru. Aducem în atenția publicului aceste abuzuri pentru a conștientiza gravitatea situației și pentru a invita cetățenii să ni se alăture în efortul de a asigura o distribuire corectă și echitabilă a resurselor. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.