PNL a bătut palma cu UDMR. Maghiarii vor avea viceprimar în Timișoara

677

Liberalii au anunțat, miercuri, că au încheiat o alianță de colaborare cu UDMR. În schimb, maghiarii se vor alege cu un post de viceprimar.

Bazat pe dorința de asigurare a unei administrații locale performante pentru municipiul Timișoara, pe bunele relații anterioare, pe încrederea reciprocă dobândită în cadrul acestor relații, pe trăsătura istorică a Timișoarei de oraș multietnic și având în vedere campania electorală dusă de ele în respect reciproc, Partidul Național Liberal – Filiala Timiș și Uniunea Democrată Maghiară din România – Filiala Timiș au convenit încheierea unei alianțe politico-administrative, în jurul următoarelor idei:

  1. Consilierii locali ai celor două partide – 12 ai PNL și 2 ai UDMR- vor funcționa în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timișoara în unitate, constituind împreună majoritatea decizională a Consiliului
  2. Cele două posturi de viceprimar al Municipiului Timișoara vor reveni unul PNL, celălalt UDMR, persoanele agreate de părți pentru ocuparea lor fiind Dan Diaconu (PNL), respectiv Imre Farkas (UDMR), se arată în comunicatul transmis de PNL Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ