PMP a câștigat o bătălie din războiul pornit împotriva pensiilor speciale-video

207

Partidul Mișcarea Populară are de mai mult timp preocupări în legătură cu modificarea legii ce oferă pensii speciale unor categorii destul de largi de beneficiari. În opinia lor, cei ce beneficiază de acești bani sunt privilegiați fără a merita acest lucru. Este ceva absolut nedrept ce împarte lumea pensionarilor în mai multe clase sociale, din care unele nu au făcut nimic în mod special pentru aceste pensii speciale.

În luna iulie a anului acesta, mai exact în 14 iulie, a fost depusă o contestație pentru blocarea legii pensiilor speciale pentru aleșii locali în formă agreată la acea vreme de majoritatea parlamentară. Această a fost semnată de 28 de parlamentari PMP, dar și de o parte din liberali, plus o mai mică parte de la alte partide.

Ieri, Curtea Constitutională a dat un verdict clar. Acesta lege nu este deloc în regulă și contravine constituției. Deci nu poate trece în această variantă.

Parlamentarul timișean, Cornel Sămărtinean,a explicat că de fapt nici majoritatea celor ce nu sunt aleși locali nu ar trebui să beneficieze de aceste pensii. Aceștia ar fi cei din aviație, justiție, armată. Toți aceștia în timpul perioadei active de muncă au lefuri suficient de mari pentru a contribui la fondul de pensii. Deci pensiile lor ar trebui să reflecte anii munciți și cuantumul cu care au cotizat.

În opinia politicienilor PMP, pensia suplimentară este un furt.

Un simplu exemplu întărește cele relatate de Sămărtinean. După trei mandate de parlamentar, un ales va primi 4570 de lei suplimetari față de pensia lor obișnuită.

Sigur că nimeni nu contestă dreptul unora de a primi o pensie suplimentară, dar nu chiar oricine. Există invalizi militari ce au fost în misiuni internaționale, sunt urmași ai celor căzuți ori văduve. Dar de aici și până la a generaliza astfel de stipendii oricui este cale lungă.

Tot cu acest prilej ar trebui regândit din temelii statutul celor din armată fie ei militari, fie civili.

LĂSAȚI UN MESAJ