Ploaia, problema nr. 1 a Timişoarei

328

Timişoara are multe probleme. De la străzi în valuri, la linii de tramvai învechite, la drumuri prea înguste sau la poluare, oraşul are multe lipsuri. Însă se pare, cel puţin în ultimii ani, că ploaia este cea mai mare problemă a urbei.

Şi asta pentru că, indiferent cât de mult sau de puţin plouă, timişorenii se trezesc captivi între ape. Fie că vorbim despre inundarea pasajelor din oraş, circulaţia fiind mereu dată peste cap, fie că vorbim de străzi din cartiere rezidenţiale unde localnicii nu mai pot intra nici cu maşinile.

Ultimul caz a fost reclamat de un timişorean pe Facebook, pe pagina creată special pentru sesizări către Primăria Timişoara.

„De fiecare dată când plouă, strada Mircea Neamţu colţ cu Mureş, se transformă într-un râu . Se poate face ceva? Unde/cui trebuie să ne adresăm?”, scrie omul pe pagina de socializare.

Autorităţile locale vorbesc de fiecare dată de problema canalizării vechi, care nu poate face faţă debitului mare de apă. Important este ca strada să nu se surpe din cauza apei, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută cu strada Musicescu.

Carosabilul de aici a cedat pe o suprafaţă de aproximativ 5 metri pătraţi, după ce tuburile de canalizare au fost mutate de pânza freatică. Atunci, reprezentanţii Aquatim au susţinut că în 2007, când a fost refăcută canalizarea, nu s-a folosit cea mai bună soluţie. S-au instalat tuburi de beton în loc de plastic şi astfel apa a pătruns în pământ, spălându-l de sub asfalt. Iar sub greutatea traficului strada s-a surpat.

LĂSAȚI UN MESAJ