După americani, şi nemţii sunt invidioşi pe internetul din România

535

Cu doar câteva luni în urmă, Bernie Sanders, unul dintre candidaţii la preşedinţia Statelor Unite a făcut o remarcă la adresa României, acesta fiind şocat de viteza de internet din ţara noastră, comparativ cu cea din SUA.

Politicianul american declara atunci că „azi, oamenii ce locuiesc în Bucureşti, România, au acces la un internet cu o viteză mult mai mare decât majoritatea zonelor din Statele Unite. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie schimbat”.

Afirmaţia, postată pe o reţea de socializare a stârnit un val de reacţii, printre cei care i-au răspuns lui Sanders aflându-se şi numeroşi români.

După americani, iată că acum şi germanii se arată invidioşi pe internetul din România. OpenSignal a publicat recent un studiu din care reiese că Romania excelează nu doar la viteza internetului prin cablu, ci și la viteza și acoperirea rețelelor mobile.

“Studiul ne arată o realitate cruntă. Germania nu are o acoperire bună a rețelei. În ceea ce privește conexiunea 3G, este abia pe locul 73 în lume, fiind devansată de țări precum Afganistan, Bolivia, El Salvador, România, Congo sau Myanmar”, scrie maclife.de.

“Dacă luăm în considerare viteza internetului mobil, suntem pe locul 30, însă ne depășesc țări precum Lituania, Letonia, Estonia, China și iar România”, mai adaugă sursa citată.

Totuşi, germanii sunt contrariaţi de faptul că, deşi România are cel mai rapid internet mobil, românii preferă să stea pe reţelele Wi-Fi.

Jurnaliștii germani iau România ca termen de comparație pentru țările puternice din lume.

Germania
Acoperire 3G: 73,69%
Viteza medie: 13,42 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 62,04%

China
Acoperire 3G: 75,47%
Viteza medie: 17,95 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 63,16%

SUA
Acoperire 3G: 91,69%
Viteza medie: 12,34 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 53,08%

Spania
Acoperire 3G: 90,77%
Viteza medie: 16,12 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 57,57%

Franța
Acoperire 3G: 85,24%
Viteza medie: 13,38 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 47,54%

Marea Britanie
Acoperire 3G: 84,20%
Viteza medie: 13,70 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 60,13%

Coreea de Sud
Acoperire 3G: 87,06%
Viteza medie: 14,30 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 48,75%

România
Acoperire 3G: 98,54%
Viteza medie: 41,34 Mbit/s
Raport al timpului petrecut în rețeaua Wi-Fi comparativ cu cele mobile: 56,98%.

1 COMENTARIU

  1. Chiar ca asa si este s iacuma ce nu le convine ca noi suntem mai inteligenti chiar daca mai saraci si ca ei cu toti banii din lume raman mai prosti si in spatele nostru :)) . Sa ne suga si daca e inacceptabil atuncia sa isi schimbe ei creierele alea puturoase. Respect romania pt Internet. Noi avem deja la 10€ 1000 Mbps (mega biti) iar in germania 40€ costa 100 Mbps iar viteza maxima la Unitymedia (UPC in Romania) este 400 Mbps la pretul de 60€ si pentru asta trebuie sa locuiesti in oras( Stadt) gen Freiburg, Stuttgart, Lahr sau altele mari altfel adio…

LĂSAȚI UN MESAJ