Plecaţi în Serbia? Aveţi grijă la viteză, sârbii au un nou sistem de radare

2487

Timişenii care pleacă în Serbia cu maşina trebuie să fie foarte atenţi să nu depăşească limita legală de viteză. Poliţia Rutieră din statul vecin a transmis că a implementat, din această lună, un sistem de detecţie a vitezei în funcţie de tipul de drum pe care este amplasat.

„Reprezentanții poliției rutiere din Serbia informează că, începând cu luna septembrie a.c., pe teritoriul acestui stat a fost implementat sistemul de măsurare a vitezei medii pe autostrăzi, precum și faptul că se intenționează extinderea acestuia pe întreaga rețea de autostrăzi, până la sfârșitul anului 2017”, informează Poliţia Timiş.

Sistemul presupune un radar care recunoaşte tipul de drum – autostradă, drum naţional, drum în localitate – şi detectează imediat dacă şoferul a depăşit limita impusă pe fiecare sector în parte.

În Serbia, limita de viteză pe autostrăzi este de 120 de km/h, de 80 de km/h pe drumurile naţionale şi 50 km/h în localitate. De asemenea, în zona şcolilor sau a grădiniţelor, limita se reduce la 30 de km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ