Plătim, oficial, mai mult ca să circulăm pe drumurile naţionale

147

Şoferii care circulă pe drumurile naţionale din România vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru acest „privilegiu”. Aşa cum anunţa Banatul azi despre intenţia noului Guvern să crească tarifele pentru roviniete, CNAIR anunţă oficial acest lucru.

Din această lună, conducătorii de autoturisme vor plăti între 3 şi 28 de euro, pentru perioade cuprinse între 7 zile şi un an,  pentru a utiliza drumurile naţionale.

Soferii de TIR vor achita între 6 şi 1.210 euro tot pentru perioade cuprinse între o săptămână şi 12 luni. Tarifele sunt diferenţiate în funcţie de masa totală a camioanelor şi a numărului de axe pe care acestea le au.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a introdus roviniete noi şi pentru transportatorii de persoane. Astfel, pentru microbuze care au între 10 şi 23 de locuri, deţinătorii trebuie să plătească între 2 şi 52 de euro, dar perioada începe de la o zi şi ajunge până la 30 de zile. Şoferii autocarelor care au peste 23 de locuri vor achita şi ei tarifele noi. Astfel, pentru o singură zi de circulaţie pe drumurile româneşti se vor plăti 7 euro, iar pentru un an 560 de euro.

24.01-Tabel-roviniete

LĂSAȚI UN MESAJ