Plasticieni din întreaga lume, într-un exercițiu artistic cu tradiție, la Timișoara

138

Artiștii de pretutindeni nu renunță să uimească publicul timișorean. Ca de fiecare dată, Tabăra de creație de la Gernik vine cu o expoziție inedită. De această data, 14 artiști străini își vor etala actul creator, în expoziția cu denumirea „Sporitus loci”, la Timișoara.

În cea de a XII-a ediție, iubitorii artei, vor face cunoștință cu 14 artiști talentați și inovativi. Lucrările lor, inspirate de spațiul Banatului de Severin vor fi expuse, ca în fiecare an, în cadrul unui eveniment colectiv găzduit de Galeria Pygmalion din Casa Artelor. Exercițiul artistic “botezat” anul acesta Spiritul loci și “nășit” de plasticianul Costin Brăteanu ajunge pentru prima oară în fața publicului joi, 24 noiembrie, de la ora 18.00.

“Artiștii angrenați în caruselul metafizic circular al cifrei 12, arondați ciclicității, surprind prin dezinvoltură, optimism creativ, se remarcă o anume detașare suficientă pentru a surprinde dincolo de aparențe se va răvășitoare a locului, mesaje din abisul autohton se înfiripă parcă în fiecare operă de artă, evocând melanjul involuntar, simbioza onirică dintre creator și Spiritus loci”, spune criticul de artă Gabriel Kelemen.

Cei 14 artiști care expun în galeria Pygmalion sunt: Ali Al Ameri, Malgorzata Andrzejewska, Costin Brateanu, Dariusz Przewięźlikowski, Emanuela Harris Sintamarian, Jens Lawrenz, Magdalena Hoffmann, Katja Juhola, Delphine Manet, Witold Zakrezewski, Smaranda Sabina Moldovan, Eman Osama, Nikos Rizos, Vicky Vlachogianni.

Expoziția stă pe simeze vreme de două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ