Planuri năruite pentru șase irakieni! Ce intenționau să facă, în apropiere de Timișoara! Video

329

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiş, au depistat șase cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în ţara noastră, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Totul s-a întâmplat sâmbătă, 26 august, în jurul orei 16.00, când poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Cenad, un grup de șase persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu România, spre cea cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul punctului de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, toți bărbați și un minor, având vârste cuprinse între 16 şi 47 de ani. Aceștia erau solicitanţi de azil în România și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ