Bibliotecarul înotător din Petroșani, tot mai aproape de destinația finală. Ce dificultăți a întâmpinat în aventura pe Dunăre

279
Ieri, Avram Iancu a depăşit Barajul Porţile de Fier II, ultimul baraj de pe Dunăre şi se îndreaptă spre final. Ce a fost greu a trecut, a depăşit 65 de baraje, peste 400 km în lacurile de acumulare, şi mai are de înotat 864 km până la vărsarea Dunării în mare, la Sulina.
A înfruntat multe greutăţi, cel mai dificil fiind pentru bărbatul din Petroșani înotul pe lacurile de acumulare, unde s-a luptat cu vântul şi cu valurile mari. Alături i-au stat încontinuu, de-a lungul Dunării, caiaciştii Valerică Rîmbu, din Galaţi, şi Ulise Galu, din Braşov, doi sportivi experimentaţi care au plutit cu caiacul pe Dunăre peste 2.500 de kilometri.
Startul a fost dat pe 20 iunie la Donauschingen, în Munţii Pădurea Neagră , iar sosirea era estimată în Portul Sulina, pe 20 august. Fiind, însă, un drum anevoios, va mai dura până Avram Iancu va ajunge la destinaţie. Până acum a înotat 2000 km, iar la final va avea 2860 km, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră.
Avram Iancu, de meserie bibliotecar, în Petroşani, a mai trecut şi Canalul Mânecii înot, însă fără costum de neoprene.

LĂSAȚI UN MESAJ