Planuri mărețe pentru ,,Minunea Banatului” ce atrage turiști din toate colțurile lumii

768

Primarul comunei Bozovici are planuri mari pentru punerea și mai mult în valoare a cascadei Bigăr, care a atras mii de turiști în ultimii ani, după ce a fost făcută cunoscută la nivel mondial de un site american, care a plasat-o în fruntea topului cascadelor unice din lume. Adrian Stoicu este de părere că ar fi nevoie de o investiție de până la 400.000 de euro pentru amenajarea zonei și asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru cei care poposesc la Paralela 45, demarând deja discuții în acest sens cu ministrul Turismului.

Lucrez la un proiect la cascada Bigăr, unde vrem să facem o pasarelă de acces către cascadă din parcare, să amenajăm parcarea, să facem un grup sanitar, să încercăm să aducem curent în zona respectivă să putem pune în valoare și mai mult locul. Promisiunea ministrului a fost, când am un plan de afaceri, un studiu de fezabilitate și o valoare estimativă, mi-e ușa deschisă și pot să merg să discutăm posibilitatea de a finanța aceste lucruri.

Din calcule pe care le-am făcut, undeva la 300.000 – 400.000 de euro ar fi suficienți să dăm o culoare la aceea zonă, inclusiv scuarul care este o piedică acum între drum și aceea parcare”, a declarat Stoicu, într-o emisiune live la Reper 24.

Nu cu mult timp în urmă, s-a reușit o primă amenajare a zonei, în cadrul unui proiect accesat de Primăria Bozovici, Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și Asociația ViitorulPlus. S-a reușit atunci amenajarea unui traseu pietonal din parcare și accesul în Parcul Național, de-a lungul DN 57B, a unei alei pietonale de la intrarea în parc și până la Izbucul Bigăr și Grota Bigăr, dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atenționare, locuri de repaus, precum și amenajarea unei căi de acces până la baza cascadei. În cadrul lucrărilor au fost folosite materiale din lemn și pietriș pentru a avea un impact cât mai mic asupra mediului, dar și pentru a păstra imaginea cât mai naturală a zonei.

sursă: reper24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.