Piedone, judecat în Dosarul Colectiv, despre cei care l-au votat: ”Proști, dar mulți!”

155

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti pentru a participa la dezbaterile în dosarul ″Colectiv″⁣ în care a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni închisoare.

Înainte de a intra în sala de judectă, Piedone a fost întrebat de jurnaliști cum le răspunde celor care îl critică pentru faptul că vrea să fie din nou primar în București, de această dată în sectorul 5 – chiar dacă a fost deja condamnat în primă instanță.

Nervos, Piedone le-a reproșat jurnaliștilor că nu trebuie să îi numească ”proști” pe cei care l-au votat în 27 septembrie, deși .. nimeni nu a pronunțat acest cuvânt.

”Dreptul de vota este un drept pe care și eu și dumneavoastră și toată lumea astăzi îl avem. Este democrația cea mai pură într-un stat de drept dacă este de drept. Să lăsăm justiția să își spună cuvântul. Cât despre alegători, cei care contestă și au contestat alegerile, le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi. Probabil că acele voturi anulate care s-au regăsit la mine o să-mi dea încă unul sau două-trei procente în plus. Eu n-am spus nimic, dacă pierdeam, pierdeam. Vocea poporului își spunea cuvântul. Dacă am câștigat, să întrebați oamenii. Și nu-i faceți proști, nu-i faceți inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac. Știu ce fac. În afară de dreptatea divină este dreptatea pe care orice politician și cetățean o dorește să o aibe. Am candidat și de astăzi începând din respect pentru dumnevoastră, pentru cetățeni.” – a spus fostul primar al sectorului 4.

În continuare, la fel de nervos, Piedone le-a spus jurnaliștilor că, dacă și-ar da ”microfoanele jos”… ar deveni oameni și ar ști că el a semnat acea autorizație pentru Clubul Colectiv în baza unei legi.

În discuția lui Piedone cu presa a intervenit și protestatarul Marian Ceaușescu, care a ținut să-l întrebe pe acesta de ce nu și-a respectat promisiunea făcută în 2015, imediat după tragedia din Colectiv, când a spus că se retrage din viața politică și nu va mai fi primar. Iar Piedone i-a răspuns. În opinia sa, chiar dacă cei care l-au votat sunt numiți de către unii ”proști” … ”sunt proști, dar mulți”.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ