Piața Victoriei împânzită de forțele de ordine VIDEO

5865

Jandarmi și polițiști au împânzit Piața Victorie din Timișoara înainte de începerea unui protestul împotriva restricțiilor, dar și a tuturor măsurilor de prevenire a infecției cu noul coronavirus. Acțiunea de protest a fost înăbușită din fașă.

https://www.facebook.com/banatulazi/videos/435473931085588/Update:

Marea zi de protest ce se anunța pentru sâmbătă nu a fost decât un simplu și banal fiasco. Pe multe canale sociale se zvonea că persoanele nemulțumite de starea actuale a orașului dar și cei ce s-au săturat de blocarea cauzată de carantinare se vor întâlni la ora 15 în piața Operei pentru a-și arăta părerea.

Dar spre surprinderea celor ce au ajuns azi pe la ora presupusului protest nu au văzut nimic. Să fie de vină lehamitea ori faptul că în astfel de zile de carantină nu e indicat să fie aglomerație de persoane?
Sau pur și simplu zvonul a fost doar într-adevăr doar zvon. Un grup de jandarmi vegheau la liniștea publică pentru a preîntâmpina acte de dezordine. Mai trecea alene câte un trecător. Soarele timid de primăvară rece nu a adunat decât ceva porumbei ce căutau firimitur pe caldarâm. Rareori câte un părinte ce a scos copilul la aer mai rupea monotonia unei după amieze de sâmbătă. Doar în dreptul magazinului Materna un grup se uita cu jind spre locul obișnuit de adunare din centru unde nu reușeau să ajungă din cauza cordonului de militari.

La atât s-a rezumat ziua de protest de azi din Timișoara.

2 COMENTARII

  1. Ce relatare lipsită de … bun simt pana la urma. Ce sa vorbim de deontologie. Au fost sute de oameni și zeci de persoane amendate și amendate la secție sa nu rămână in centru ca sa fie văzuți. Luați cu ‘duba’ și duși la secția 1. Sunt zeci de filmulețe făcute.

    Cică se zvonea ca persoane nemulțumire ….nu dl Titus, toata lumea e mulțumită ca de 12 luni nu mai avem voie sa ne trăim viețile pe care tot mai mult vor sa ni le salveze guvernanți și iată ajutați de “presa”. Rusine! Rusine! Rusine!

  2. Asta înseamnă dictatură fascistă. Nu văd niciun motiv care poate scuza jandarmeria (era să scriu „gărzile patriotice”, venite de prin Oltenia) să împiedice accesul în Piața, mă rog, a Victoriei. Oricum, Banatul e doar istorie. Care mândrie, care patriotism? Dacă Ceaușescu nu a reușit, a reușit Cîțu. Banatul a fost acum umilit ca niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ