Piața imobiliară din Timișoara este în continuă ascensiune. Cu cât au crescut prețurile apartamentelor

494

Piața imobiliară din Timișoara continuă să fie in ascensiune. Prețurile de vânzare ale locuințelor cresc de la o lună la alta. Atât apartamentele vechi, cât și cele noi s-au scumpit în februarie, fata de ianuarie. Trendul este unul național. Dacă în tară, per ansamblu, tarifele cerute de proprietari au crescut cu 2%, în Timișoara majorarea nu este atât de mare.

„În orașul de pe Bega, pretențiile vânzătorilor s-au majorat, per ansamblu, cu 0,7% pe parcursul lui februarie, de la 1.159 la 1.167 de euro pe metru pătrat util. Și pe piața timișoreană se poate observa același contrast între piața veche și cea nouă: dacă cea dintâi a înregistrat o creștere de 1,6% a valorii medii de listare pentru un apartament (de la 1.152 la 1.170 de euro pe metru pătrat util), cea din urmă a consemnat, dimpotrivă, o scădere de 2% (de la 1.179 la 1.155 de euro pe metru pătrat util)”, arată un studiu al imobiliare.ro.

De departe, Bucureștiul este cel mai scump oraș din tară, cu o creștere a prețului la locuințe de aproape 3% față de ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ