Jurnaliștii timișoreni au boicotat conferința ”de presă” în care primarul urbei de pe Bega vorbește singur-foto-video

773

După o cutumă împământenită de ani de zile la primăria municipiului, în zilele de marți, la ora 11, era un timp rezervat pentru conferința de presă în care mai marii orașului comunicau cu masa media acreditată se se ocupe de problemele administrației. Este un fel de a spune că autoritățile vorbeau. De câțiva ani acest rol a revenit exclusiv primarului Nicolae Robu. Dar azi nu a fost o zi obișnuită. Având în vedere discuțiile în contradictoriu de vinerea trecută, în care s-a antrenat primarul ce a găsit de cuviință să treacă dincolo de limitele unui dialog corect între două părți egale în drepturi și ce au ca rol comun un bine general al comunității locale, azi majoritatea celor veniți la conferință au făcut un gest mai puțin obișnuit.

Sala a fost mai plină decât de obicei. Au venit și un grup ce reprezentau conducerile ziarelor din oraș. Iar pentru că primarul Nicolae Robu consideră că a jigni, aduce injurii și a folosi cuvinte ce fac apanajul celor foarte puțin educați este un mod firesc de comportament, a fost sancționat simbolic. După câteva momente, jurnaliștii din sală sau „paraziții sociali” după unele etichetări, au ieșit cvasi in corpore din sala de consiliu. Gestul este unul simbolic și a scutit pe edilul șef de a împărți aerul cu cei ce nu se ridică la nivelul dânsului. Nu se cuvine ca un mare politician să schimbe vorbe cu cei pe care-i consideră „nepresă” și plătiți de dușmani. Așa a rămas primarul vorbind la sala aproape goală și celor ce-l urmăreau pe rețeaua de socializare Facebook.

„Dacă vă uitați la < conferința de presă >, o să vedeți cum primarul știe ce înseamnă jurnalism și dă definiția unui jurnalist. Ah, și vorbește despre etică și morală. Altfel, aproape 61.000 de familii au stat în frig timp de aproape o săptămână, iar întâiul gospodar al orașului spune că „pericolul a trecut”. A trebuit să fie scandal să recunoască faptul că a fost un pericol, dar noi suntem plătiți de PSD sau de te miri cine că le-am explicat celor 61.000 de familii că există un pericol. Să știți că mai lucrează și alți oameni în Primăria Timișoara care chiar știu ce fac, avem tone de muncă și fără respectivul. Nu, nu vorbesc despre cei ce șterg comentarii pe facebook”, a comentat Roxana Deaconescu, reporter al publicaţiei tion.ro.

„<<Am o prețuire pentru jurnaliști și jurnalism>> – primarul Timișoarei, care a vorbit singur timp de peste 70 de minute, în timpul unei <<conferințe de presă>> pentru că așa arată respectul”, spune Otilia Ghiţescu, reporter al deBanat.ro.

„Este un gest de normalitate. Până la urmă, jurnaliștii din Timișoara nu pot să fie jigniți la infinit de un personaj care pretinde că este profesor universitar doctor inginer, dar nu are un comportament de minimum șapte ani de acasă. Este gestul jurnaliștilor de a încerca să își protejeze dreptul de a-și face meseria așa cum se cuvine, de a le fi respectat dreptul de a pune întrebări și de a critica persoanele critice, politicieni, reprezentanți ai autorităților locale”, a precizat Dragoș Boța, editor-șef la Pressalert.ro.

Reprezentanții mass media din Timişoara aşteaptă scuze pentru tratamentul vulgar la care au fost supuși, iar protestul va continua.

Citește și – Protest al presei timișorene față de atitudinea primarului Nicolae Robu, președintele PNL Timiș

Vom reveni cu IMAGINI VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ