Piața de Crăciun de la Budapesta și un super concert Edvin Marton (P)

402

Se apropie una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului – Crăciunul – perioadă ce aduce bucurie, frumuseţe, surprize, dar şi multă lumină în sufletele tuturor. Pentru creștinii romano-catolici, adventul este perioada de pregătire pentru Nașterea Domnului. Această perioadă începe cu patru duminici înaintea zilei de 25 decembrie. Una dintre cele mai frumoase tradiții de advent este coronița de advent: o coroană de brad cu patru lumânări. În fiecare dintre cele patru duminici ale adventului se aprinde câte o lumânare, astfel încât în duminica ce precede Crăciunul, toate cele patru lumânări să fie aprinse.

Trebuie avut în vedere acest mic detaliu spiritual și cultural atunci când spunem că cea mai frumoasă perioadă a anului pentru a vizita Budapesta este tocmai perioada adventului. În această perioadă, capitala Ungariei se îmbracă în spiritul Crăciunului și se transformă într-un veritabil loc de basm. Agenţia de turism Ultramarin pregăteşte o surpriză mai mult decât specială pentru una dintre excursiile din această perioadă la Budapesta. Pe lângă bucuria descoperirii uneia dintre cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa, în 20 decembrie, seara va fi dedicată unui spectacol excepţional: Cirque De Monte Carlo & Edvin Marton.

Pentru perioada Adventului, trebuie să ştiţi că piața Obuda din Budapesta este locul predilect al orașului unde se poate trăi cu intensitate această sărbătoare. Aici sunt organizate diferite evenimente în cele patru sfârșituri de săptămână care preced Crăciunul. Diminețile sunt dedicate celor mici, fiind organizat un teatru de păpuși. Seara au loc concerte de toate felurile și piese de teatru. Atmosfera de advent este întreținută de un brad de Crăciun foarte înalt și împodobit în mod feeric cu multă lumină și de ieslea de Crăciun în mărime naturală.

Dar lucrurile nu se opresc aici. În inima Budapestei, mai exact în Piața Vörösmarty, se desfășoară cel mai cunoscut târg de Crăciun al Ungariei. Întreaga piață este umplută cu 122 de căsuțe din lemn în cadrul cărora pot fi cumpărate produse meșteșugărești tradiționale. Ultramarin vă îndeamnă să nu rataţi experienţa gasronomică la acest târg, produsele sunt cu advărat deosebite.  Există două scene pe care au loc zilnic concerte de toate felurile. Dar poate unul dintre punctele de atracție cel mai mare este show-ul laser proiectat pe fațada cafenelei Gerbeaud. Desigur, nu pot lipsi nici de aici bradul de Crăciun și ieslea. Toate căsuțele și fațadele clădirilor sunt împodobite în râuri de lumină ce curg neobosit de la lăsarea întunericului.

O excursie la Budapesta cu Ultramarin este, în orice perioadă a anului, o experienţă extraordinară: aflată la doar câteve ore de mers pe autostradă, te întâmpină un oraş de o frumuseţe incredibilă, cu evenimente şi atracţii pentru toate gusturile. Iar un spectacol Cirque de Monte Carlo și celebrul violonist Edvin Marton  la Budapesta este un eveniment cu care nu ne putem întâlni în orice weekend – este, de ce nu, un minunat cadou pentru cineva drag, sau pur şi simplu o ocazie în plus de a trăi frumos şi înălţător această perioadă a anului.

Detaliile acestei excursii le puteți găsi aici: http://www.ultramarintm.ro/d1090/concerte/cirque-de-monte-carlo-edvin-marton.html

LĂSAȚI UN MESAJ