Petiție pentru singurul laborator muzeal acreditat din vest

44

Muzeul de Artă din Timișoara ar putea avea cel mai modern laborator muzeal din țară. Asta pentru că există fonduri de dotare și modernizare de la Consiliul Județean Timiș. Dar conducerea instituției de cultură nu pare interesată de această investiție. De aceea, un restaurator al muzeului a inițiat o petiție de susținere a acestei investiții.

„În luna martie a anului 2018 -Anul European al Patrimoniului Cultural- An al Centenarului Marii Uniri-, Consiliul Județean Timiș a alocat suma de 492000 de RON pentru proiectul de modernizare și dotare a Laboratorului de Restaurare al Muzeului de Artă Timișoara, primul laborator muzeal de restaurare acreditat din vestul țării.

Cu întreg sprijinul Consiliului Județean Timiș, investiția nu a demarat totuși nici până în prezent din pricina refuzului d-lui manager, prof. univ. dr. Victor Neumann, care a cerut redistribuirea banilor către alte instituții, deoarece domnia sa consideră că această investiție nu este oportună pentru muzeu și laborator, și implicit nici pentru municipiul Timișoara, care va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”, își motivează inițiatorul petiția.

Peste 800 de persoane au semnat și-au exprimat dorința de susținere a laboratorului cultural, semnând petiția.

LĂSAȚI UN MESAJ