Peste 8.000 de cărţi pentru copii şi adolescenţi în limba franceză, în 54 de şcoli şi licee din 13 oraşe şi comune

599

Un număr de 8.646 de cărţi pentru copii şi adolescenţi în limba franceză vor fi distribuite în 54 de şcoli şi licee din 13 oraşe şi comune, între 19 şi 27 februarie, de către membrii Asociaţiei pentru Distribuţia Internaţională de Cărţi, Lucrări şi Reviste Francofone (Association pour la Diffusion Internationale Francophone de Livres, Ouvrages et Revues – ADIFLOR).

„Cărţile vor fi livrate la Bacău, Braşov, Bucureşti, Carei, Cluj-Napoca, Deva, Iaşi, Negreşti-Oaş, Piatra Neamţ, Pufeşti, Râmnicu Sărat, Satu Mare, Timişoara. Volumele achiziţionate acoperă o gamă largă de genuri şi domenii – de la beletristică la literatura de specialitate, de popularizare a ştiinţei, dicţionare, manuale, poveşti şi jocuri. Antenele Institutului Francez din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara) sunt puncte de livrare. Cu această ocazie, se vor organiza întâlniri cu profesorii de limba franceză şi evenimente având ca scop mărirea coeziunii comunităţilor francofone şi francofile din aceste localităţi”, precizează Institutul Francez din România, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Instituţiile care doresc să-şi procure cărţi în limba franceză le pot comanda online, pe platforma ADIFLOR (www.adiflor.org). Ele vor da o contribuţie simbolică la achiziţionarea lucrărilor – 1,50 euro pentru fiecare volum, în cazul României.

Aflată la cea de a 5-a ediţie, operaţiunea se desfăşoară în cooperare cu Institutul Francez, care a subvenţionat o parte dintre costurile de achiziţie a cărţilor pentru cele 5 licee bilingve participante la această acţiune.

Totodată, Institutul va testa, în curând, un dispozitiv pentru cărţile electronice (ebook reader) oferit de ADIFLOR, care va putea fi propus ca instrument pedagogic în şcolile bilingve.

„Pe această cale, Institutul urmăreşte să reafirme şi să întărească sprijinul acordat reţelei de instituţii de învăţământ bilingve din sistemul preuniversitar, dar şi să determine celelalte şcoli şi licee să acorde mai multă importanţă limbii franceze în procesul de formare a tinerilor, să mărească expunerea elevilor lor la cultura franceză în viaţa de zi cu zi”, se precizează în comunicat.

O asociaţie non-profit al cărei scop este să înlesnească accesul publicului tânăr la cartea în limba franceză, să pună în evidenţă diversitatea culturală a spaţiului francofon şi să încurajeze solidaritatea şi acţiunea solidară, ADIFLOR s-a implicat, de la înfiinţarea ei, în 1985, în peste 1.500 de proiecte în întreaga lume. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.