Peste 5.500 de copii din Timiș, așteptați să fie înscriși în clasa pregătitoare. Ce le transmite inspectoratul școlar părinților

248
clasa pregatitoare

Luni, 29 februarie, se dă startul înscrierilor în clasa pregătitoare în întreaga țară. În județul Timiș inspectoratul școlar a propus 259 de clase zero, în care pot învăța 5.570 de prichindei.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, are și un mesaj pentru părinți, cărora le transmite că niciun copil nu va rămâne neînscris. De asemenea, Aura Danielescu mai anunță că, în perioada imediat următoare au loc doar înscrierile în clasa zero, și nu repartiția la clase, la învățători. “Părinții sunt tentați să alerge după un cadru didactic, nu îi oprește nimic, doar că trebuie să știe că înscrierea și înmatricularea sunt lucruri diferite. Primul copil înscris nu înseamnă că este și primul care are loc la o anumită învățătoare. Repartiția claselor pregătitoare la învățători nu se face acum, ci după 1 septembrie, înainte de începerea anului școlar”, declară inspectorul școlar general al județului Timiș.

Ultima zi de depunere a cererilor pentru înscrierea în clasa pregătitoare este 18 martie. Cererile tip de înscriere pot fi complete de părinți online sau le pot depune la unitățile de învățământ la care solicită înscrierea copilului în clasa pregătitoare.

Vă reamintim că începând din anul școlar următor, copiii nu vor mai putea fi înscriși în clasa I dacă nu au trecut înainte prin clasa pregătitoare, care devine obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.