Peste 45.200 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, unele chiar cu șase luni

82
Peste 45.200 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, unele chiar cu șase luni, media întârzierilor fiind între o lună și 3 luni, conform statisticii Casei Naționale de Pensii, pentru luna septembrie, a anunțat Ministerul Muncii.
Instituția anunță, printr-un comunicat de presă, că 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, iar ministrul Violeta Alexandru a avut vineri o videoconferință cu cei 42 de directori executivi ai caselor județene de pensii, plus ai celor șase sectoare din București, care au fost întrebați despre întârzieri și au primit ca termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea lor.
Raportat la numărul de pensionari din fiecare județ ale căror dosare de recalculare înregistrau întârzieri în septembrie, primele 5 case de pensii sunt în ordine: Sector 1, Alba, Gorj, Sector 3 și Argeș.
Ministerul Muncii spune că, pe lânga blocajele din aplicație semnalate de aproape toți directorii executivi de case teritoriale, contractul cu firma care asigură suportul sistemului expiră în luna decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ