Peste 400 de terenuri din Timișoara sunt focare de ambrozie. Multe sunt private, unele publice 

26

Peste 400 de terenuri din Timișoara nu sunt întreținute și reprezintă focare de ambrozie. Angajații Primăriei și ai Poliției Locale le-au contorizat și acum urmează somații pentru igienizare. Multe dintre suprafețe sunt private, dar aproape 100 aparțin de instituții sau chiar Statului Român.

„De la debutul campaniei și până în momentul de față structura specializată a primăriei, împreună cu Poliția Locală, a identificat 358 de terenuri proprietate privată infestate cu buruiana ambrozie și 91 de terenuri care aparțin domeniului public sau Statului Român. Urmează să fie aplicate somațiile către propietari în zilele următoare pentru luarea măsurilor necesare pentru distrugerea buruienii ambrozia și evitarea, în acest fel, a răspândirii efectelor asupra sănătății cetățenilor. Direcția Patrimoniu va identifica suprafețele terenurilor afectate, urmând ca informațiile să ajungă la serviciile care se ocupă de gestionarea spațiilor verzi pentru măsurile specifice. Până atunci, se desfășoară lucrări specifice în zonele de aliniament”, a transmis Primăria Timișoara.

Persoanele fizice și juridice au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei, în caz contrar se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni de la 1.000 de lei la 5.000 de lei persoanelor fizice, și de la 10.000 de lei la 20.000 de lei persoanelor juridice. Terenurile trebuie curățate de ambrozie până în 30 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ