Peste 4.500 de locuinţe din Deva rămân fără apă caldă timp de două săptămâni

115

Peste 4.500 de locuinţe din municipiul Deva vor rămâne fără apă caldă timp de aproape două săptămâni, în perioada 23 august – 3 septembrie, din cauză că termocentrala Mintia, furnizorul de agent termic, va fi oprită pentru că nu mai poate fi aprovizionată cu cărbune din Valea Jiului, deoarece vor fi efectuate lucrări la infrastructura feroviară în zona Simeria.

„În perioada 23 august – 3 septembrie, termocentrala va fi oprită. Motivul este legat de blocarea traficului feroviar în zona Simeria. Deci, nu se poate aduce cărbune”, a declarat preşedintele Sindicatului ‘Solidaritatea’, de la termocentrala Mintia, Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, stocurile de cărbune aflate în depozitele termocentralei sunt la zero, ceea ce se furnizează de la minele din Valea Jiului fiind introdus în consum. Pe de altă parte, administraţia termocentralei susţine că întreruperea activităţii este determinată de lucrări de întreţinere programate la reţeaua de distribuţie a agentului primar, operaţiuni prevăzute în programul de revizii şi care necesită oprirea instalaţiilor.

„La termoficare nu s-au făcut reparaţii mai ample în ultimii zece ani. Această reparaţie este necesară”, a spus directorul termocentralei Mintia, Ioan Conţ.

LĂSAȚI UN MESAJ