Peste 32.000 de somoni au „evadat” de la o fermă piscicolă din Chile

88

Peste 32.000 de somoni au „evadat” de la o fermă piscicolă din sudul statului Chile şi niciunul dintre aceştia nu a fost încă recuperat, a anunţat miercuri într-un comunicat Serviciul Naţional pentru Pescuit şi Acvacultură (Sernapesca) din statul sud-american.

Peștii, destinaţi exportului, au scăpat luni dintr-o cuşcă ce avea o fisură de doi metri, susțin angajaţii companiei care deţine ferma, Salmones Aysen, în zona Los Lagos.

Ferma creşte în total circa 696.000 de somoni „coho”, cu o greutate medie de 3,1 kilograme, şi a primit o certificare din partea Sernapesca că nu foloseşte produse antimicrobiene şi antiparazitare în perioada de îngrăşare.

Cu o producţie de 631.000 de tone, Chile este al doilea cel mai mare producător de somon din lume, după Norvegia. Numeroase ferme piscicole au fost înfiinţate în sudul ţării, iar un număr mare de peşti sunt trataţi cu antibiotice.

Unele dintre companiile care deţin aceste ferme au fost sancţionate pentru nereguli în utilizarea antibioticelor sau pentru „evadarea” unor somoni din specii invazive şi prădătoare, cu consecinţe nefaste asupra echilibrului biodiversităţii marine.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ