Peste 30 de milioane de lei pentru Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”

145

Una dintre cele mai degradate clădiri școlare din centrul Timișoarei va fi reabilitată, după zeci de ani în care a stat în paragină. Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare europeană pentru “Reabilitare construcţii, instalaţii clădire B2 la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu” din Piaţa Huniade nr. 3.

Clădirea are o suprafaţă construită de 1.846 mp pe două tronsoane: tronsonul A în regim de înălţime D+P+2E şi tronsonul B în regim de înălţime P+2E+M
Numărul de elevi din Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu la începutul implementarii proiectului a fost de 804 elevi, dar în urma divizării Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” din anul şcolar 2018-2019 şi transferului către Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu” a unui număr de 9 clase (clasele X-XII), numărul de elevi a crescut la 1008 elevi.

Valoarea totală a proiectului: este de 32.9 milioane de lei cu TVA inclus.

Proiectul prevede reabilitarea clădirii şcolii pentru ca procesul de învaţământ aferent ciclului liceal să se desfăşoare în condiţii optime; achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii; creşterea accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ