Măsurile luate în urma perchezițiilor la contrabandiștii din Timiș și Arad

86

Suspecții ridicați de DIICOT în urma perchezițiilor de marți, din Arad și Timiș, și-au primit primele pedepse. Unii vor fi cercetați sub control judicar. Asta după ce, mascații și procurorii au descins la 33 de adrese din județele învecinate la persoane suspecte că dețin, depozitează, transportă și comercializează țigarete provenind din activitatea de contrabandă.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate următoarele bunuri: 168.964 pachete cu țigarete ce nu aveau aplicate banderole de marcaj fiscal românesc, 87 litri alcool etilic, sume de bani – 45.110 euro și 240.315 lei și două arme letale, cu glonț, transmit procurorii de caz.

”În cauză s-a dispus la data de 17.12.2019 efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 15 suspecți, cu privire la faptele menționate mai sus, iar față de 11 dintre aceștia s-a dispus măsura preventivă a reținerii, pe o durată de 24 de ore.
Pentru 13 suspecți s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru aceleași fapte, dobândind calitatea de inculpați.
Față de trei inculpați s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, fiindu-le impuse obligațiile de a nu părăsi teritoriul României și a nu lua legătura direct sau indirect cu anumite persoane cercetate.

Față de doi inculpați s-a formulat propunere de arestarea preventivă ce a fost înaintată Judecătoriei Timișoara.
Prin încheierea nr. 102/18.12.2019 pronunțată de judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara s-a dispus măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile față de cei doi inculpați amintiți”, aflăm de la parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Cum acționau contrabandiștii

Un inculpat din județul Timiș, împreună cu soția, în urma comenzilor primite de un număr mare de vânzători de țigarete provenite din contrabandă, se deplasau la adresa unui alt inculpat de pe raza județului Arad, de unde achiziționau astfel de țigarete și le distribuiau la domiciliul vânzătorilor imediat după achiziție. Aceste activități erau realizate în mod frecvent, în funcție de numărul comenzilor și de cantitatea de țigarete solicitate.
Prin activitatea de deținere și depozitare a țigaretelor identificate cu ocazia perchezițiilor efectuate s-a produs bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei, reprezentând taxe vamale, accize și TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.