Peste 260 de furturi din locuinţe, într-un județ din vestul țării, în primele cinci luni ale anului

144

Peste 260 de furturi din locuinţe au avut loc în primele cinci luni ale acestui an în judeţul Hunedoara, cele mai multe fiind semnalate în mediul urban, relevă datele IPJ Hunedoara prezentate miercuri cu ocazia lansării Zilei Europene de Prevenire a Furturilor din Locuinţă.

„În judeţul Hunedoara, în primele cinci luni ale anului 2019, au fost sesizate 264 infracţiuni de furt din locuinţe, în cazul celor comise prin efracţie înregistrându-se cu 22% mai puţine faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea fiind înregistrate în mediul urban”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Analiza cazurilor arată că unul din patru furturi din locuinţe a avut loc pe fondul neglijenţei proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente, de protecţie a casei. Între acestea se numără montarea unui sistem de alarmare anti-efracţie, precauţie în relaţiile cu persoane necunoscute care se recomandă că sunt de la o companie de utilităţi sau folosirea interfonului de la intrarea în bloc.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi ca în situaţia în acre îşi pierd cheile de la uşa de acces în locuinţă, să monteze, de urgenţă, alte încuietori.

LĂSAȚI UN MESAJ