Peste 2.500 de câini şi pisici au fost sterilizaţi gratuit, în Timișoara

543

Cabinetul Veterinar Animals First, Asociaţia Pet Hope Timişoara şi partenerul lor elveţian NetAP (Network for Animal Protection) sărbătoreşte un an de la lansarea proiectului social „SET – Sterilizăm şi Educăm în Timişoara”, perioadă în care, au fost sterilizate gratuit peste 2500 de câini şi pisici din Timişoara şi împrejurimi. Cele mai multe patrupede sterilizate au fost femele, 1800, deoarece acestea au fost considerate cu risc ridicat de înmulţire, însă şi 700 masculi au beneficiat de serviciile cabinetului veterinar social.

Intervenţiile veterinare efectuate de dr. Noemi Kiss, veterinar instruit şi de încredere al Asociaţiei NetAP s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii, cu materiale sanitare la nivelul clinicilor private din oraş. Tehnica folosită de dr. Noemi Kiss este agreată la nivel internaţional ca fiind cea mai modernă şi eficientă cale de intervenţie asupra controlul înmulţirii animalelor. Cele peste 2500 de sterilizări au fost efectuate de dr. Noemi Kiss, ocazional cu ajutorul medicilor veterinari elveţieni, invitaţi să se alăture proiectului social.

„Pe lângă faptul că respectăm nişte standarde înalte în munca pentru animale, ceea ce ne reprezintă cu adevărat este dragostea pentru ele şi dorinţa de a le proteja. Prin intermediul proiectului social „SET – Sterilizăm şi Educăm pentru Timişoara” contribuim la managementul uman al patrupedelor, dar mai ales suntem nişte parteneri de încredere pentru proprietarii de animale, care îşi pot lăsa animalele de companie pe cele mai bune mâni, ştiind că pisica sau câinele adus în cabinetul veterinar sunt tratate de către iubitori de animale” a spus dr. Noemi Kiss, veterinar al Asociaţiei NetAP.

Proprietarii de animale pot să îşi aducă în continuare propriile animale sau pisici fără stăpân pentru a beneficia de o intervenţie chirurgicală sigură, la standarde europene. Pot beneficia de gratuitate animalele pensionarilor, şomerilor, a familiilor cu venituri reduse, animalele salvate de pe stradă, pisicile fără stăpân sau câinii din jurul firmelor, cu condiţia ca firmele să accepte asumarea animalelor.

„Lucrând zi de zi în folosul animalelor, întâlneşti situaţii dintre cele mai diverse. Un caz care m-a impresionat în cadrul proiectului social SET – Sterilizăm şi Educăm în Timişoara, a fost o doamnă care a salvat 7 pisici negre de pe stradă, toate crescute de dânsa cu biberonul. Şi doamna, şi noi, ne-am bucurat că am putut steriliza pisicile, ajutând şi cu transportul lor la cabinet, altminteri acestea s-ar fi înmulţit între ele, neexistând posibilitatea financiară de a fi duse la un cabinet veterinar contracost. Pe lângă sterilizarea pisicilor, doamna a primit din partea NetAP mâncare pentru animale şi câteva obiecte pentru a asigura confortul acestora. Încântată de ajutorul primit, stăpâna animalelor a ajutat la prinderea mai multor pisici sălbatice din zona sa, care au fost sterilizate pentru a nu se mai înmulţi pe domeniul public” a declarat Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

Parteneriatul Animals First – Pet Hope – NetAP este menit să curme suferinţa animalelor care beneficiază de proiect, să ajute comunitatea şi autorităţile locale în procesul de management sustenabil şi eficient al populaţiei canine şi feline, şi nu în ultimul rând, parteneriatul ţinteşte educarea populaţiei privind condiţiile şi obligaţiile în ceea ce priveşte deţinerea animalelor de companie.

Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuite şi pentru a afla cum puteţi deveni beneficiar al proiecului social apelaţi numărul de telefon 0723 00 47 69 sau trimiteţi un mail pe adresa pet.hope.association@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ