Peru! Fotografie

62

„În 2003, după ce am escaladat Quitaraju (6040m) din Peru, împreună cu prietenul meu Cătălin Morariu, mi-am oferit bucuria de a descoperi o țară incredibilă prin peisaj, istorie, dar mai ales prin oameni. După 15 ani aveam să revin împreună cu Bianca Ștefanovici, Elena Biianu, Loredana Gancea, Ioana Pintea, Carmen Săndescu, Adrian Dudui și Laurențiu Cioboată, în căutarea spiritului peruan ascuns după gesturi, chipuri, tristeți, împliniri și freamăt.

Expoziția „Peru! Fotografie” nu este o colecție de vederi lesne de uitat, ci se vrea un demers fotopoetic într-o lume îndepărtată dar generoasă. Lima, Nazca, Arequipa, Titicaca, Cusco, Machupicchu, Huaraz sunt locuri unde am fotografiat și descoperit atât grandiosul peisaj, cât și delicatul spirit peruan.”

Acesta este mesajul adresat publicului de către Cristian Tzecu, organizatorul expozitiei, ce va avea loc între 7 si 19 septembrie 2021, menita să arate prin arta fotografiei ce are de oferit Peru.

Consulatul Onorific al Republicii Peru din Timișoara, în rol de partener la acest eveniment, vă invită la o expoziție ce promite a desluși spiritul peruan, tradițiile și peisajele care au adus această țară în topul destinațiilor turistice din ultimii ani. Deși fotografiile vor vorbi de la sine, nu va lipsi tradiționalul Pisco Sour, alături de câteva cuvinte din partea E.S. Consulul Onorific al Republicii Peru în Timișoara, Rufino Delgado Montenegro.
Cei ce vor să vadă ceva deosebit sunt așteptați, așadar, la Vernisajul Expozitiei pe 7 septembrie, de la 18:30 la Faber, la o seară de povești, fotografii, impresii și nelipsitul Pisco Sour.

LĂSAȚI UN MESAJ