Pericolul încărcării buteliilor la stația GPL. Noua campanie a pompierilor

74

Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? Renunță la acest obicei periculos! Așa începe noua campanie demarată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pompierii spun ca numărul incendiilor și exploziilor cauzate de butelii a crescut, așa ca vor să îi determine pe oameni să fie conștienți de pericolele la care se expun. „Încărcarea artizanală a buteliilor poate avea consecințe grave soldate cu daune sau, mai grav, cu pierderi de vieți omenești. Amestecul de tip GPL aragaz este diferit de cel tip GPL auto, iar în contact cu pielea sau prin inhalare, GPL-ul provoacă arsuri”, explica pompierii.

De ce este atât de periculos? Pentru că în cazul unor scurgeri se va acumula în părțile inferioare ale camerei. Mai mult, GPL-ul auto poate determina deformarea buteliei sau chiar explozia acesteia din cauza diferenţei mari de presiune. „Reține că amestecul de tip GPL aragaz este diferit de cel tip GPL auto, așa că evită sfaturile “specialiștilor” de ocazie și alege să încarci buteliile în unităţi specializate, dotate cu instalaţii de îmbuteliere, de către personal autorizat”, va sfătuiesc pompierii.

 

Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? Renunță la acest obicei periculos! Încărcarea artizanală a buteliilor poate avea consecințe grave soldate cu daune sau, mai grav, cu pierderi de vieți omenești. Amestecul de tip GPL aragaz este diferit de cel tip GPL auto, iar în contact cu pielea sau prin inhalare, GPL-ul provoacă arsuri.De ce este atât de periculos? Pentru că în cazul unor scurgeri se va acumula în părțile inferioare ale camerei. Mai mult, GPL-ul auto poate determina deformarea buteliei sau chiar explozia acesteia din cauza diferenţei mari de presiune.Reține că amestecul de tip GPL aragaz este diferit de cel tip GPL auto, așa că evită sfaturile “specialiștilor” de ocazie și alege să încarci buteliile în unităţi specializate, dotate cu instalaţii de îmbuteliere, de către personal autorizat.Credit: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania#POMPIERII #ISUTimis #IGSU #salvatori

Publicată de ISU Timiș pe Miercuri, 21 august 2019

LĂSAȚI UN MESAJ