Pericole la tot pasul la un liceu de elită din Timișoara, avertizează Florin Bîrsășteanu

362

Pericole la tot pasul pentru cei aproximativ 900 de elevi care studiază la o unitate de învățământ de prestigiu aflată chiar în centrul Timișoarei.

Este vorba de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, a cărui clădire principală a fost inclusă într-un amplu proiect de reabilitare, dar lucrările nu au fost finalizate nici în acest moment. Cu toate acestea, elevii au reînceput cursurile în locația de pe strada Gheorghe Lazăr la începutul lunii ianuarie, după vacanța de iarnă.

„Liceul Lenau nu a fost recepționat nici până la această oră, lucru pe care-l consider ilegal, din punctul meu de vedere. Deși nu este terminat, actuala administrație și direcțiunea acestui liceu au permis întoarcerea elevilor în clădire. Însă părinții au semnalat o serie de deficiențe ce pot genera, Doamne ferește, accidente. Nu există balustradă la scări, există riscul ca elevii să cadă de la înălțime. Atrag atenția administrației să ia foarte în serios această problemă, până nu se întâmplă o nenorocire”, a declarat Florin Bîrsășteanu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Florin Bîrsășteanu, care va candidat la funcția de primar al Timișoarei din partea PSD, a somat municipalitatea să ia măsuri, astfel încât să nu se producă o tragedie. Clădirea Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” nu are autorizație de la ISU Banat, pentru că lucrările nu au fost recepționate nici până în acest moment.

LĂSAȚI UN MESAJ