9.9 C
Timișoara
miercuri 28 februarie 2024

Pericol să se rătăcescă elefantul prin buruieni! Se întâmplă pe o arteră importantă de acces în Timișoara

De câteva zile primăria municipiului amenință pe toată lumea cu amenzi sau alte necazuri dacă nu se apucă de cosit buruienile de pe terenurile zise verzi. Dacă ar fi așa sigur că ar mai dispare din disconfortul locatarilor. Dar de la vorbe la fapte e loc de o autostradă neterminată.

buruieni tufe mizerie (20)

Calea Aradului este una din principalele căi de acces în oraș, o adevărată poartă pe unde intră majoritatea străinilor care vin cu mașinile. Buruienile ce depășesc un stat de om nu fac deloc o reclamă bună hărniciei caracteristice a regiilor din subordinea primariei. Iar dacă terenurile invadate de boscheți, scaieți și tufe nedorite sunt ale unor particulari acum ar fi momentul ca inspectorii primariei să rotunjească veniturile locale. Ar intra foarte mulți bani în pușculița comună dacă ar vedea cineva ce se întâmplă în oraș.

buruieni tufe mizerie (22)

Peste drum de Universitatea de Agronomie există un teren viran înaintea lanțului de supermarketuri din zona. Aici de câteva zile a venit o caravana a unui circ ce pare după nume de prin Germania. Un biet elefant care nu a mai văzut atâtea buruieni de când a lăsat melegurile sale natale din India, a înebunit de bucurie. Se credea undeva în junglă. Și ore în șir a fost în transă de la mirosul de scaieți. Bine că nu a scăpat în tufe că nimeni nu l-ar mai fi găsit. Ar fi hălăduit prin Calea Aradului ca în pădurile tropicale. Poate doar iarna ar mai fi fost mici șanse să fie dibuit.

La doi pași se află liceul agricol. Se pare că e doar cu numele. Acolo nimeni nu a auzit de o coasă sau cum se folosește un astfel de utilaj de parcă ar fi școală de balet. Câțiva brazi stingheri din curte abia se mai văd din cauza mizeriei și a buruienilor. Acestea trec de statul unui gard înalt.

Probabil edilii locali așteaptă toamna pentru a omologa în cartea recordurilor cele mai dese buruieni.

Alte subiecte :

Un întreg arsenal descoperit în locuința unui mare actor. Polițiștii au intervenit imediat

Celebrul actor Alain Delon avea un „arsenal” într-una dintre locuințele sale din afara Parisului, după cum relatează publicația franceză Le Monde. Polițiștii și procurorii au...

Un cunoscut cântăreț de muzică populară din vestul țării, găsit mort în locuință

Cântărețul de muzică populară Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan a fost găsit mort în locuința sa din municipiul Arad. Primele mesaje au și...

Citește și :