Pericol la munte, în vestul țării! Salvamontist: „Este ca și cum treci pe roșu la semafor”

2028

Riscul producerii unor avalanșe în masivul Parâng este extrem de ridicat. Ninsorile din ultimele zile au mărit considerabil stratul de zăpadă de la munte. Acesta este însă instabil și o poate lua la vale. Este risc de avalanșă de grad 4 din 5 posibile.

Salvamontiștii din Parâng nu recomandă în această perioadă traseele montane. Mai ales pe cele de creastă. Riscul de avalanșă în masiv este extrem de ridicat.

”În masivul Parâng, la peste 1700 metri, și pe văile montane, zăpada depășește 70 de centimetri. Stratul de zăpadă este foarte instabil. Este pericol de avalanșă grad 4… Ieșirea la creastă în aceste condiții este ca și cum treci pe roșu la semafor”, spune Remus Popescu, șeful Salvamont Parâng.

Și în Straja salvamontiștii spun că e risc mare de avalanșă, iar turiștilor le este recomandat să nu părăsească zona schiabilă.

”Având în vedere riscul mare de avalanșă din cauza depunerii stratului de zăpadă la vânt, pentru siguranța dumneavoastră recomandăm a nu părăsi zona schiabilă amenajată din stațiunea turistică Straja”, spune și George Resiga, șeful Salvamont Straja.

Salvamontiștii îndeamnă turiștii să fie prudenți când urcă la munte. Iarna aceasta a debutat în forță, cu strat mare de zăpadă și risc pe măsură.

sursa – gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ