Perdea de copaci împotriva pulberilor de zgură, la Reșița

251

Dacă în urmă cu câteva luni, Parcul Industrial amenajat cu bani europeni pe Calea Țerovei din Reșița arăta dezolant, Primăria, împreuna cu firma Autoliv, cea care investește în zonă pentru o nouă hală, încearcă să amelioreze această imagine dar aducând și o utilitate practică. După toaletarea efectuată de angajaţi ai Primăriei, firma Autoliv a avut iniţiativa de a planta 400 de salcâmi în zona haldei de zgură a SC TMK Reșița.

La acest eveniment a participat şi primarul municipiului, Ioan Popa.

„Este vorba despre o perdea de salcâm care va filtra pulberile de noxe rezultate din procesul de exploatare a haldinei de zgură, spune edilul șef. Este o soluție de moment, sperăm ca pe viitor să găsim și o variantă pentru acoperirea cu pământ a haldei. Amintiţi-vă cum arăta acest loc cu puţin timp în urmă! Avem toate motivele să fim încrezători, mai ales că mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi de parcul industrial al Reşiţei. O să reuşim încet, încet, să-l amenajăm şi să-l folosim la adevărata sa valoare.”

Peste 200 de angajaţi ai firmei Autoliv, dar și angajaţi ai municipalității, au participat la această acţiune de voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ