Percheziții la traficanții de droguri din Timișoara și Reșița. S-au găsit zeci de ghivece de cannabis. VIDEO

726

Peste 20 de persoane suspecte de trafic de droguri de risc și mare risc au fost săltate de mascați, joi. Traficanții sunt din Timișoara și Reșița și au fost ridicați în urma a 15 percheziții domiciliare. Toți suspecții vor ajunge la sediul DIICOT Caraș-Severin pentru audieri.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reșița a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină și ”ecstasy”) și de risc (cannabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Reșița. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timișoara, din străinătate și de pe internet.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare/coordonare, constituit din 3 membrii ce reprezentau nucleul principal al grupării, și un palier de distribuție. Deși aceștia desfășurau, în cercul relațional restrâns, și activități de distribuție de droguri, pentru efectuarea distribuției la scară largă și pe măsura extinderii activității infracționale, au recrutat și folosit alte persoane în acest sens.

Pe parcursul perioadei monitorizate activitatea grupului infracțional s-a dezvoltat continuu, ajungând, așa cum rezultă din probele administrate în cauză, la un nivel foarte ridicat în ceea ce privește volumul de distribuție, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii rețelei fiind în continuă creștere”, aflăm din rechizitoriul DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sute de grame de canabis, 1 kilogram de droguri de mare risc şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, urmează sa fie aduse pentru audieri 22 de persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.