Lărgirea drumului spre autostrada A1, plină de piedici. Contestația depusă a fost acceptată

857

Lărgirea drumului spre autostrada A1, prin Dumbrăvița, nu poate începe deocamdată. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis cererea depusă de una dintre firmele pierzante după licitație. Acum, întreaga procedură ar putea fi reluată.

”Admite, în principiu, cererea de intervenție formulată de TECHNOCER SRL, în contradictoriu cu SC Sylc Con Trans SRL, privind rezultatul procedurii inițiate de JUDEŢUL TIMIŞ cu anunț de participare nr. CN1004937/04.10.2018.2

Respinge excepțiile formulate de intervenientă, ca nefondate. Admite contestația și anulează actualul rezultat al procedurii, consemnat în raportul procedurii nr. 6335/09.04.2019 și în adresele de comunicare a lui, ca acte subsecvente primului. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea celor două oferte, în maxim 20 zile de la primirea prezentei, privitor la aspectele reținute în motivare. Respinge cererea de intervenție, ca nefondată. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, dar împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare, conform cu dispozițiile art. 28 alin. (1) și art. 29 din Legeanr. 101/2016”, aflăm de la CNSC.

Licitația pentru stabilirea constructorului care să lărgească la 4 benzi drumul județean 691 Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata – nod rutier A1 a fost contestată în ultima zi.

Licitația a pornit la jumătatea lunii octombrie și se căutau două firme pentru că lucrarea este împărțită pe două loturi (Dumbrăvița – Centura Timișoarei și Centura Timișoarei – Giarmata). Rezultatul trebuia să fie anunțat luni noaptea, la ora 24. Consiliul Județean Timiș a fost anunțat, marți dimineața, că s-a depus contestație.

Astfel, proiectul de aproape 60 de milione de lei, fonduri nerambursabile, este blocat până la o decizie finală.

LĂSAȚI UN MESAJ