Percheziții la traficanți de droguri din Timiș și Caraș-Severin. Cum acționau aceștia

79

Traficanți de droguri din Timiș și Caraș-Severin au fost ridicați de mascați, joi dimineața. DIICOT și Poliţia de Frontieră Timişoara au făcut 21 de percheziții în cele două județe și au găsit și droguri. Potrivit anchetatorilor, substanțele erau cumpărate din Timișoara și apoi distribuite în Moldova Nouă.

Traficanții se ajutau și de minori pentru a plasa drogurile. ”În cauză s-a reținut faptul că pe raza orașului Moldova Nouă și în localitățile din zona Clisurii Dunării acționează mai multe persoane care distribuie droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. În activitățile infracționale au fost atrași inclusiv minori care au fost folosiți pentru predarea drogurilor către consumatori. De regulă atât drogurile cât și substanțele susceptibile de a avea efect psihoactiv erau achiziționate de pe raza municipiului Timișoara și revândute, cu sume cuprinse între 50-70 lei/gram, consumatorilor din zonă, inclusiv elevilor de liceu”, aflăm de la DIICOT.

Anchetatorii au găsit în casele suspecților droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu sau păstrate în pungi și borcane, precum și tulpini și muguri de plante uscate, țigarete confecționate artizanal, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor și peste 36.000 de țigarete provenite din contrabandă.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ