Percheziții la firme de construcții și persoane bănuite de spălare de bani

74

Polițiștii efectuează, marți, 14 percheziții în județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Olt și Teleorman, la sediile unor firme de construcții dar și înlocuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, reprezentanţii mai multor firme din domeniul construcţiilor, din judeţul Caraş-Severin, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro’, precizează IGPR.

Conform anchetatorilor, reprezentanţii firmelor ar fi avut sprijinul administratorilor unor firme fantomă care ar fi acceptat, contra unor sume de bani, să pună la dispoziție facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate unor tranzacţii fictive.

Potrivit anchetatorilor, în acest mod ar fi fost transferați circa 7.5 milioane de euro către alte persoane implicate în circuitul infracțional, iar banii au fost apoi reintroduși în circuitul legal prin transferuri bancare și retrageri de numerar.

Prejudiciul cauzat în acest mod depășește suma de 10 milioane de euro.

20 de mandate de aducere, emise pe numele celorbănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani, urmează să fie puse în aplicare.

Perchezițiile din județul Timiș au vizat două locuințe, ale unor persoane fizice suspectate de implicare în acest caz, din localitățile Carani și Iecea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ