Percheziții în Timiș și Hunedoara la infractorii economici

95
Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș efectuează, miercuri, 4 percheziţii domiciliare pe raza județelor Timiș și Hunedoara, la sediul unor societăți comerciale și domiciliul unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Un bărbat de 46 de ani era bănuit că, în perioada mai – septembrie 2018, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a indus în eroare mai multe persoane cu privire la facilitarea obținerii de fonduri europene, prin întocmirea de contracte fictive de finanțare, semnând în fals în numele reprezentanților instituțiilor publice respective. Totodată pentru realizarea acestor contracte, cel în cauză, si-a procurat ștampile false, imitând pe cele folosite de instituțiile competente, și a întocmit în fals acte notariale, pe care le autentifică în fals cu ajutorul unui dispozitiv fals de marcare notarial, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 140.000 de lei.

În cauză a fost pus în aplicare un mandat de aducere, bănuitul fiind condus la sediul poliției pentru audieri. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe medii de stocare, ștampile, documente financiar-contabile precum și alte documente necesare documentării activității infracționale a celui în cauză.

 

Update: Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ