Pentru titlu! Rugbiștii joacă pentru al zecelea trofeu

77

Rugbiștii din Ronaț vor să încheie cu fruntea sus un sezon cenușiu; printr-o victorie sâmbătă în finala Superligii de rugby în fața rivalei din nord, CSM Știința Baia Mare.

Finala actualei ediții a Superligii de rugby va fi din nou o afacere între Timișoara și Baia Mare. Avem practic un clasic al ultimilor ani din rugbyul românesc, cele două forțe disputând 8 finale în ultimii 8 ani! Important este că bănățenii le-au câștigat plus încă una în fața Stelei totalizând 9 trofee cucerit în ceva mai puțin de un deceniu.

”Sper să ne ținem de promisiune făcută suporterilor noștri și vom câștiga acest titlu. A fost un an greu pentru noi și acesta este momentul în care trebuie să facem un pas în față și să câștigăm partida; de el depinde viitorul clubului. Suntem foarte motivați să câștigăm prima competiție din acest an”, au anunțat oficialii clubului înaintea acestui meci foarte important.

Absențe importante pentru campioană și la acest meci, la fel ca în semifinala de zilele trecute. Talonerul Eugen Căpățînă, pilierul Horațiu Pungea, fostul căpitan Valentin Popârlan și centrul Tevita Manumua vor lipsi din lotul de 23 al sarazinilor. Cei care rămân vor da totul pe teren pentru a aduce al cincilea titlu în Ronaț.

O spune chiar căpitanul Vasile Rus: ”Sper să fim cel puțin la fel de concentrați ca în semifinale. Toate resursele le dăm aici, în această finală, pentru că niciun jucător nu mai are niciun motiv să își păstreze energia. Simt că am început să jucăm ceea ce suntem noi capabili, suntem o echipă cu experiență și cu jucători valoroși. Cred că noi suntem favoriții acestei finale”.

Echipa timișoreană este campioana ultimelor două ediții ale Superligii. În palmaresul clubului din Ronaț se regăsesc și titlurile din 2013 și 2014.

Finala se va juca sâmbătă, ora 18, pe arena Arcul de Triumf din capitală și este televizată de canalele Telekom. Brigada de arbitri va fi din străinătate. Este meciul care încheie sezonul intern de rugby.

Deplasare pentru suporteri la București

Pentru cei care vor să urmărească meciul din tribună, clubul Saracens organizează deplasarea suporterilor cu autocarul. Detalii suplimentare se pot obține pe canalele oficiale ale clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ