Penitenciarul Timișoara organizează o serie de evenimente de Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare

99

Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare, se sărbătorește în fiecare an, la data de 29 iunie, sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului, reând un bun prilej pentru promovarea tradițiilor organizaționale ale instituțiilor penitenciare, precum și pentru îmbunătățirea percepției opiniei. publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitenciar în societate.

În perioada 24 iunie-04 iulie ac Penitenciarul Timișoara organizează o serie de manifestări dedicate Zilei personalului din sistemul administrației penitenciare , cu scopul de a informa cetățenii care are rolul de a penitenciarului în cadrul sistemului național de apărare și ordine publică, precum și în cadrul comunității locale.
Manifestările debutează în acest weekend (24-25 iunie) în Piața Operei Timișoara, unde polițiștii de penitenciare vor fi prezenți în intervalul 09.00-15.00 cu tehnica de autoapărare (armament și materiale specifice) și mașinile de intervenție pentru a prezenta societății civile specifice activităților desfășurate. într-o instituție penitenciară, precum și standuri de prezentare a ofertei educaționale a instituțiilor care școlarizează viitori angajați.

Manifestările continuă cu o competiție sportivă de mini-fotbal adresată partenerilor instituționali organizate în data de 28 iunie la Baza sportivă Poli.
În data de 29 iunie va avea loc la sediul unității – ședința festivă în cadrul căreia vor avea loc avansări de grad înainte de pentru ofițeri și termen, iar programul cu ora 12.00 și ai mass-media, ONG-uri și instituții partenere, instituții de învățământ din Timișoara, membrii de familie ai personalului unității la un tur de vizitare a celor mai reprezentativi spații din penitenciar. În cadrul evenimentului Ziua porților deschise va fi organizată și o demonstrație a grupei de intervenție a Penitenciarului Timișoara.
De la inimă, la inimă este campania de donare de sânge care se va desfășura la sediul Penitenciarului cu sprijinul echipei mobile a Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara în data de 04 iulie. – un gest mic cu o semnificație mare pentru susținerea societății, pentru salvarea de vieți omenești, un act de normalitate în cadrul unei societăți responsabile, care prețuiește altruismul și bunătatea, dar în același timp și o motivație pentru cetățeni de a participa la donarea voluntară de sânge.

Ziua de 29 iunie cauză pentru fiecare polițist de penitenciare a zi în care firescul pasă se transformă în extraordinar, fiecare cuvânt devine poruncă, iar fiecare gând să capteze puterile nebănuite. Sub patronajul spiritual al Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar românesc, în această sărăbătorim performanța, dedicarea și onestitatea, ca repere ale succesului personal și profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.