34.1 C
Timișoara
marți 16 iulie 2024

VIDEO | Penitenciarul din Timișoara îi sărbătorește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel cu o serie de evenimente deschise publicului larg

Penitenciarele din toată țara sărbătoresc în fiecare an „Ziua personalului din sistemul administrației penitenciare”, cu ocazia zilei Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în data de 29 iunie.

Apostolii Petru și Pavel sunt ocrotitori și patroni spirituali ai penitenciarelor românești. Zius celor doi sfinți este un prilej de sărbătoare pentru agenții de penitenciare din toată țara. „Firescul fiecărui pas se transformă în extraordinar. Fiecare cuvânt devine poruncă, iar fiecare gând capătă puteri nebănuite. (…) În această zi sunt sărbătorite (..) dedicarea și onestitatea”, se arată în comunicatul de presă emis de Pienitenciarul Timișoara.

Așadar, Penitenciarul Timișoara organizează o serie de evenimente, în aceste zile. În 20 iunie, spre exemplu s-a desfășurat o competiție de minifotbal, la care au participat polițiști din cadrul Asociației Internașionale a Polițiștilor – Filiala Timiș, dar și din cadrul Filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare. În cadrul turneului au participat și membri ISU Banat, care au luat locul I, dar și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, care au câștigat locul al II-lea.

La competiție au luat parte și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, dar și membrii ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

Elevii de la Penitenciare au jucat și ei, ca membri ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Poliție Penitenciară, Târgu-Ocna.

De asemenea, în data de 25 iunie a avut loc „Ziua Porților Deschise”, la Penitenciarul din Timișoara, în cadrul căreia cei curioși au putut să vadă spațiile din Penitenciar. Aceștia au călcat pragul închisorii în calitate de vizitatori. Un număr de 150 de persoane au descoperit ce înseamnă traiul în spatele gratiilor, cum arată o celulă în care deținuții își trăiesc viața în fiecare zi. În cadrul penitenciarului există și săli comune, cum ar fi Bibioteca, Sala de Lectură. În cadrul evenimentului au participat elevi ai școlilor din Timișoara, rudele personalului care lucrează în penitenciar, dar și polițiști de penitenciare care s-au pensionat.

Aceștia au avut parte și de activități demonstrative, cum ar fi prinderea persoanelor care au asupra lor substanțe interzise cu ajutorul polițistei canine din dotare „Hera”, ciobănesc belgian Malinois.

În cadrul „Zilei Porților deschise”, cei 150 de curioși care au participat la eveniment au văzut și demonstații ale Serviciului de Securitate Specială. Aceștia au făcut demonstații de autoapărare, spargere, dar și escortare.

Manifestările nu se încheie aici

Reprezentanții Penitenciarului Timișoara au pregătit și alte evenimente care se vor desfășura sâmbătă, 29 iunie, în Piața Operei și duminică, 30 iunie la Iulius Gardens. Acolo, cei curioși pot să vadă cu ochii lor armamentul din dotare al agenților de penitenciare, dar și cum arată dubele de intervenție cu care deținuții sunt transportați.

De asemenea, cei interesați să se înroleze în sistemul de apărare penitenciar, pot să vadă care este oferta educațională și ce instituții se ocupă cu școlarizarea viitorilor agenți de Penitenciare.

 

1 COMENTARIU

  1. Daiana Rob……. un fost deținut al PMT, iese capiu, dezumanizat, un animal încolțit de la voi! Am un caz concret, care a ieșit un căcat de șmecher împuțit, un căcat de om pe care l-am întreținut cu bani și cu pachete, iar când a ieșit …… să ai parte toată viața ta, stimabilo Daiana exact de ceea ce mi-a făcut mie acel deținut al vostru pe care-l reeducați voi, nenorociților…….. asemenea oameni ca tine, care sunt de joasă speță, dar își iau salariul ca…….. mi-e silă Du-te dr., îți iei salariul degeaba, nefericito! Marș!Ce va zice ANP-ul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :