Penalizați și amendați pentru episodul de la Șiria

110

ASU Politehnica a fost aspru sancționată de FRF pentru retragerea de pe teren din derby-ul cu UTA. Violeții au fost penalizați cu 3 puncte în clasament, amendati cu aproape 80.000 de lei și sanctionati cu meci pierdut la masa verde.

În sfârșit avem o decizie în cazul partidei de la Șiria, una între UTA și Politehnica întreruptă în minutul 60 când echipa timișoreană a părăsit stadionul în semn de protest la interzicerea accesului propriilor fani în tribună. Reamintim că cei 300 de suporteri timișoreni aveau bilete de meci însă organizatorii erau dispuși să permită accesul doar la 70 de persoane. La momentul înteruperii partide scorul era egal 0-0; oficialii se așteptau la un verdict dur din partea comisiilor de la FRF.

Iar așteptările s-au adeverit joi, când forul de la București a informat care sunt deciziile luate pentru acest caz de retragere de pe teren. Politehnica a pierdut cu 3-0 la masa verde, i s-au scăzut trei puncte din clasament și a primit o amendă de 79.500 de lei. De asemenea delegatul ehipei Zoltan Feher a primit o amendă de 600 de lei și o suspendare pe o lună pentru intrarea în suprafața de joc.

Poli va rămâne pe locul 7 al Ligii a 2-a însă cu doar 48 de puncte după această decizie, cu trei mai multe decât pozițiile inferioare. Violeții pot cădea în clasament un loc în runda programată sâmbătă, în cazul unui rezultat negativ în deplasarea din Moldova cu Știința Miroslava. În schimb UTA se poate considera salvată de la retrogradare cu această decizie pentru că acumulează 44 de puncte, cu 10 peste ocupanta primului loc ce duce în eșalonul trei. Până la finalul stagiunii au mai rămas de disputat 5 etape.

 

LĂSAȚI UN MESAJ