Peisagiștii din Timișoara acuză administrația Robu de tăieri de arbori. FOTO

189

Au apărut noi imagini din Timișoara care arată cum arbori mari sunt tăiați fără milă de angajații firmei care se ocupă de spațiile verzi din oraș. Fotografiile au fost făcute în zona Calea Buziașului și au fost postate pe Facebook.

Reprezentanții Asociației Peisagiștilor din România, filiala Vest, susțin că modul de ”toaletare” a copacilor din oraș este haotic și nu face altceva decât să diminueze spațiul verde din urbe.

”Ceea ce se întâmplă în Timișoara, cu buna știință a Primăriei, a Direcției de Mediu (director Bere-Semeredi Adrian-Amedeo), și mai departe a Agenției pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, nu mai este de mult o simplă întâmplare, un caz izolat, ci este deja o practică bine patentată, care nu face decât să ne lipsească, încet dar sigur, de fondul verde al orașului. Arbori maturi cad pradă Doreilor drujbiști, motivați pesemne de logica simplă conform căreia, // dacă arborele nu mai are coroană, nu are ce să-ți mai cadă în cap, să se rupă //.

Mai spun doar că, în luna noiembrie, ‘heitării’ și ‘sufletele negre’ de la Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritoriala Vest , din timpul lor și gratis, au organizat Conferinta Spatiul Public, cu tema PLUS / MINUS VEGETAȚIE, cu o serie de ateliere, tocmai pe această temă. Au venit în Timișoara arboriști de top, din țară și străinătate. La fel și audiența. Primăria Timișoara credeți că a participat ? Firmele de Dorei ? Nem…”, au scris pe Facebook reprezentanții Asociației Peisagiștilor din România, filiala Vest.

Situații similare au fost semnalate în tot orașul și de fiecare dată autoritățile s-au scuzat spunând că arborii erau bătrâni și prezentau pericol de rupere. Însă este greu de crezut că un întreg aliniament de arbori este în aceeași stare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ