Pedalați, pedalați, poate se vor învârti mentalitățile

504

De cu dimineață, toți cei cu drag de mișcare pe doua roți s-au adunat nerăbdători pe platoul Timco, să nu scape prima pedalare oficială a primăverii. Organizatorii au fost puși în dificultate de numărul imens de participanți. Se așteptau să fie cu ceva mai mulți decât anul trecut, când au venit peste șase mii de cicliști. Dar anul acesta numărul a fost enorm, greu de estimat. „Cam… foarte multe mii” a precizat cu exactitate o domnișoară în verde, ce nu-și vedea capul de treabă.

S-au împărțit baloane la copii și cafele adulților. Se umflă roți, se cântă, se dansează. Un DJ urlă în microfon, dar nimeni nu îl bagă în seamă. Alți umplu bidoanele cu apă. Polițiștii și voluntarii împart veste reflectorizante și pliante. E timpul pentru ultimele reparații. Se verifică frâne. Câțiva copii dispar, spre disperarea părinților, dar sunt recuperați de urgență. Printre cei mai cuminți și plictisiti de zarva din jur, sunt cei câțiva câini, echipați și ei cu dungi fosforescente. Adică o adevărată distracție în toată regula.

În Timișoara ciclismul a devenit un fenomen social de masă. Oricâte eforturi fac unii să nu-l bage în seamă, el există și ia amploare în ritm accelerat. E bine de știut de către politicieni că și bicicliștii votează.

Între tineretul exuberant își face apariția și un veteran biciclist și fost consilier județean. Seniorul țărănist, Viorel Sasca, la fel de sportiv ca întotdeauna, marturisește că: ,,de câțiva ani, de când nu mai fac politică activă, nu mi-a mai fost furată nici o bicicleta. Înainte mi-au dispărut la rând șase bucăți”.

Traseul lung de vreo 10- 12 km se va termina pe faleza Begăi cu un picnic, bine meritat. Vor mai urma multe surprize și distracția va continua în manieră franţuzescă, dupa sloganul „Joie de vivre”.

LĂSAȚI UN MESAJ