Pedalare de primăvară la Timișoara – ”Vrem piste!”

128

Bicicliștii din Timișoara sunt chemați la o nouă pedalare de primăvară. În prima zi de weekend, mii de oameni sunt așteptați să încalece pe două roți și să pornească pe traseu, prin oraș.

”Deși Timișoara are una dintre cele mai numeroase comunități de utilizatori ai bicicletei ca mijloc de transport alternativ, dar și de iubitori ai pedalărilor din weekend – la capitolul infrastructură mai sunt multe probleme care așteaptă să fie remediate”, spun cei de la Verde pentru Biciclete.

Acesta este motivul pentru care, anul acesta, laitmotivul celui mai important eveniment dedicat bicicliștilor timișoreni este: ”Vrem Piste, Timișoara!”

”Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa.

Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu.

Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche.

Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung.” – Ana Munteanu, program manager VpB.

Verde pentru Biciclete împlinește 11 ani de existență. Orarul evenimentului Pedalarea de Primăvară este următorul:

Ora 18.00 – Adunarea la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – Circumvalatiunii)
Participanții vor putea să-și facă o revizie la biciclete la standul partenerilor noștri de la Ciclocurier.

De la ora 18.30 se dă startul pedalării – Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Strada Hector – Piața I.C Brătianu – Strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

La ora 20:00, atât biciliștii cât și toți timișorenii sunt așteptați în Piața Unirii, unde o să aibă loc concertul susținut de Mihail.

Pentru buna desfășurare a pedalării copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă, îi rugăm pe părinți să folosească scaune speciale, omologate, pentru bicicletă.

Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și la finish, dar nu este recomandată parcurgerea traseului de către juniori.

foto – VpB

LĂSAȚI UN MESAJ