Pe câte situri arheologice se muncește, pe șantierul centurii Timișoarei

29

Pe traseul viitoarei variante de ocolire a Timișoarei pe partea de sud au fost descoperite 8 situri arheologice. Până acum, au fost cercetate 4 și arheologii sunt pe cale să închisă și cel de-al cincilea.

Arheologii de la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia sunt în curs de finalizare cu cercetările la situl numărul 5 de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Acest sit se află la km 6+700 – km 6+890, în apropiere de DN 59, Timișoara – Șag – Moravița. În total, pe traseul centurii de sud sunt 8 situri arheologice.

După închiderea sitului 5, mai rămân de cercetat încă 2 situri, unul care se află între localitatea Utvin și DN 59, iar celălalt între localitățile Moșnița Nouă și Ghiroda. Lucrările au demarat în 25 martie. Cei aproximativ 25 de kilometri ai variantei vor închide astfel varianta de ocolire a Timișoarei.

De asemenea, acest tronson important va realiza legătura pe direcțiile Reșița – Voiteg – Timișoara, Serbia – Moravița – Deta – Timișoara și, mai departe, spre Arad, respectiv Lugoj, asigurând continuitatea drumului european E70, respectiv între DN59 și DN69.

LĂSAȚI UN MESAJ